FAQ

FAQ

Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij te bereiken op 088 – 538 70 35. Ook kan je ons een bericht sturen per e-mail: service@degooischepas.nl. Meer uitleg over De GooischePas en antwoord op veel vragen vind je ook hieronder.

Met de Stichting De GooischePas lanceren wij dit initiatief omdat er jaarlijks ruim 255MLN EUR wegvloeit uit ’t Gooi en omstreken naar online bestedingen en landelijke cadeaukaarten. Met De GooischePas willen we het lokale besteden leuker maken en daarmee een gedeelte van het wegvloeiende geld terughalen en laten circuleren tussen ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties in ’t Gooi en omstreken.

De GooischePas is erop gericht dat inwoners van 't Gooi meer lokaal besteden. We willen met De GooischePas de verbindende factor zijn tussen de Lokale Helden (lokale ondernemers), de Sociale Helden (lokale maatschappelijke organisaties), de Loyale Helden (consumenten) en de Zakelijke Helden (bedrijven, organisaties en gemeenten in 't Gooi).

Tijdens de coronacrisis is De GooischePas voornamelijk bedoeld als digitale lokale cadeaukaart om Lokale Helden (ondernemers) te steunen en dank je wel te zeggen tegen de Zorg Helden (mensen in de vitale beroepen).

Voor iedereen in ’t Gooi. Voor de levendigheid en de leefbaarheid in ’t Gooi.
Nu in de tijd van de coronacrisis is De GooischePas vooral bedoeld om de Lokale Helden (lokale ondernemers) te steunen en om de Zorg Helden te kunnen bedanken.

Voor de Lokale Helden; winkeliers, ondernemers, horeca in ’t Gooi om hun loyale klanten te kunnen belonen en lokaal besteden leuker en aantrekkelijker te kunnen maken.

Voor Loyale Helden; inwoners en consumenten in ’t Gooi om de Lokale Helden in ’t Gooi te ontdekken, verrast te worden, te genieten van het warme welkom en goede service. 

Voor de Sociale Helden; dit zijn nu de Zorg Helden, de mensen in de vitale beroepen die het zo zwaar hebben en waar wij onze diepe waardering voor uit willen spreken. Dat doen we door ze een cadeau te geven: De GooischePas.

Met De GooischePas geef je een lokale digitale cadeaukaart aan de Zorg Helden, de mensen in de vitale beroepen die het zo zwaar hebben. Je kunt deze helden persoonlijk bedanken door ze een cadeau te geven: De GooischePas.

Het mooie is dat je met De GooischePas meteen ook de lokale ondernemers steunt. 

Ja, dat kan! Ken je zelf persoonlijk geen Zorg Held die in ’t Gooi woont of werkt? Ook dan is het mogelijk om dank je wel te zeggen. Je kan namelijk heel makkelijk ook een los bedrag geven aan de Stichting De GooischePas. Ons streven is om met deze campagne alle Zorg Helden in 't Gooi een dankjewel te kunnen geven in de vorm van De GooischPas. Alle donaties, van individuen en van grote (zakelijke) organisaties gaan we eerlijk verdelen. Dat doen we in samenwerking met zorginstellingen en andere en overkoepelende belangenpartijen in vitale beroepen om zo alle donaties om te zetten naar GooischePassen voor Zorg Helden. Want met De GooischePas worden ook meteen weer de lokale ondernemers in ’t Gooi gesteund. Zo hoort ’t in ’t Gooi.

Ja, tijdens de coronacrisis ziet de organisatie af van alle afdracht. Zo komen alle donaties terecht bij de Zorg Helden.

Door het kopen van de digitale De GooischePas steun je direct de aangesloten Lokale Helden in ’t Gooi. Jij krijgt een tegoed op jouw GooischePas waarmee je straks lekker kan gaan shoppen of consumeren en je laten verrassen bij de aangesloten Gooische Helden.

Fantastisch dat je juist nu een Lokale Held wilt steunen. Deze hulp is hard nodig, waarvoor dank!

Wij garanderen je dat 98% van het GooischePas tegoed terecht komt bij de gekozen Lokale Held. 2% van de waarde doneert de lokale ondernemer aan het goede doel. Hoe gaaf is dat! Alle kosten voor het faciliteren van De GoosichePas en de afhandeling van De GooischePas en transacties worden gedragen door De GooischePas.

Bestel je De algemene GooischePas, dan kan je het tegoed bij alle aangesloten Lokale Helden besteden.  Op het moment dat jij komt besteden bij één van jouw favoriete lokale ondernemers, dan zullen wij dit tegoed dan ook aan hun uitkeren. 

Bestel je De GooischePas van één specifieke lokale ondernemer, dan kan het tegoed op De GooischePas enkel bij deze Lokale Held worden besteed. Het voordeel van deze variant voor de Lokale Held: op het moment dat jij De Gooische Pas voor één specifieke lokale ondernemer koopt, wordt het tegoed meteen uitbetaald aan deze Lokale Held. 

 

De algemene GooischePas is te besteden bij alle aangesloten Lokale Helden.
Tijden de coronacrisis bieden we de Lokale Helden de mogelijkheid om een specifieke digitale GooischePas te kopen als lokale cadeaukaart. Niet elke ondernemer heeft behoefte aan deze tool en daarom kan het zijn dat niet alle aangesloten lokale ondernemers een eigen GooischePas hebben. Het is natuurlijk wel mogelijk om het tegoed op De GooischePas gewoon bij één Lokale Held te besteden, ook al heeft deze geen ‘eigen’ GooischePas.

Ja en nee. De ondernemers krijgen 98% uitbetaald. Via De GooischePas dragen zij automatisch 2% van hun omzet af aan een goed doel.  Tijdens de corona crisis is er geen beter goed doel denkbaar dan een dank je wel voor de Zorg Helden. Zij ontvangen De GooischePas en besteden daarmee bij lokale winkels en horeca. Hiermee komt dus het hele tegoed op De GooischePas uiteindelijk terecht bij de lokale ondernemers. Met hun deelname aan De GooischePas laten de lokale ondernemers hun maatschappelijke betrokkenheid zien. 

In de tijd van de coronacrisis, ziet de organisatie af van hun commissie voor de service, promotie en het systeem van De GooischePas. Zo komen alle opbrengsten terecht als financiële steun bij de lokale ondernemers (Lokale Helden) en als cadeau voor de Zorg Helden.

Via De GooischePas wordt automatisch 2% van de gelden, die via De GooischePas worden besteed bij de aangesloten lokale ondernemers, gespaard voor een goed doel. Ontvangers van de pas kopen bij lokale winkels en samen ondersteunen zij op hun beurt lokale verenigingen of goede doelen. Tijdens de coronacrisis is er geen beter goed doel dan een dank je wel voor de Zorg Helden.

De GooischePas als digitale lokale cadeaukaart is ontwikkeld, georganiseerd en uitgevoerd door organisatie De GooischePas en staat onder toezicht van de Stichting De GooischePas. De GooischePas is een lokaal initiatief (Stichting De GooischePas) en wordt gefaciliteerd door GROUPCARD BV. GROUPCARD BV faciliteert al ruim 10 jaar lokale cadeaukaarten in een 20-tal gemeenten. Met als doel om meer geld rond te laten gaan in de regio, lokaal besteden leuker te maken en lokale verenigingen en goede doelen te steunen. 

De digitale GooischePas ontvang je per e-mail. Je krijgt een persoonlijk kaartnummer en een barcode. Deze kan je printen en meenemen naar de winkel of horecazaak of op je telefoon laten zien. 

Geef bij het betalen door dat je gebruik wilt maken van De GooischePas. En laat je barcode van De GooischePas (deze heb je na de bestelling per e-mail ontvangen) dan zien en scannen om te verzilveren.

De GooischePas is na aankoop nog twee jaar geldig.

Wat een treurig nieuws. Helaas heeft deze Lokale Held het ondanks je steun niet gered. 'De GooischePas voor één specifieke lokale ondernemer in crisistijd' is en was een initiatief om de Lokale Helden financieel te ondersteunen. Jouw bijdrage is na bestelling direct overgemaakt aan de door jou gekozen Lokale Held. Indien zij ondanks de steun, toch de deuren hebben moeten sluiten, is hiermee het tegoed helaas komen te vervallen. Je kunt hier geen aanspraak meer op maken.

Je ontvangt De GooischePas binnen enkele dagen na het afronden van de transactie met iDeal op het door jou opgegeven e-mailadres. Check voor de zekerheid ook je spamfolder.

Mocht De digitale GooischePas ook niet in de spam zijn ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice van De GooischePas. Dat kan via service@degooischepas.nl of 088 538 7035. De klantenservice is te bereiken op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

De GooischePas is niet persoonsgebonden en zonder kaartnummer en barcode, kunnen wij deze niet blokkeren of controleren. Helaas kunnen wij bij verlies dan ook niet helpen met een nieuwe GooischePas. Ga dus zorgvuldig om met de e-mail waarin je alle informatie van De GooischePas terug kunt vinden.

De GooischePas is twee jaar geldig na aanschaf. Indien De digitale GooischePas is verlopen, kan deze niet opnieuw worden opgewaardeerd.

Het is wel mogelijk om de geldigheid en het saldo van De GooischePas te controleren via de saldo checker op deze website.

Zorg Helden, dat zijn de mensen in de vitale beroepen die het nu zo zwaar hebben. En waar wij onze diepe waardering voor uit willen spreken. Dat doen we niet alleen om voor ze te klappen, maar ook door ze een cadeau te geven: De GooischePas.