Sparen voor lokale goede doelen

Met De GooischePas

Dat is mooi! Met je GooischePas spaar je automatisch voor een ander. Want kom jij met De GooischePas bij een aangesloten lokale ondernemer, dan wordt automatisch 3% van je aankoop door de ondernemer afgedragen aan het lokale goede doel. Zo hoort ’t in ’t Gooi. Met de GooischePas support jij de lokale ondernemers en je spaart automatisch voor een ander, zonder dat het jou iets ‘kost’.

Hoe werk ’t? sparen voor lokale goede doelen

Maandelijks bepaalt Stichting De GooischePas het lokale goede doel van de maand. Voor dit doel wordt dan automatisch via De GooischePas gespaard. Dit spaardoel is een concrete actie van een aangesloten lokaal goed doel of lokale maatschappelijk betrokken vereniging. Sparen betekent dat van alle bestedingen – gedaan met De GooischePas bij de lokale aangesloten ondernemers – 3% voor het goede doel wordt gespaard. Dit spaartegoed voor het doel van de maand wordt vervolgens weer via De GooischePas te besteden bij de aangesloten lokale ondernemers. Of in overleg met de Stichting De GooischePas zodanig besteed dat het goede doel wordt bereikt en het geld lokaal blijft.   Zo blijven bestedingen rond gaan in ‘t Gooi en omgeving. En zo hoort ‘t. 

Het sparen gebeurt automatisch en kost jou ‘niets’. Heb jij je De GooischePas geregistreerd, dan zie je in de Mijn Pas omgeving precies wat je bij welke lokale ondernemer hebt besteed en hoeveel je hebt gespaard voor het lokale goede doel. 

Aangesloten lokale goede doelen

Voedselbank
Gooi en omstreken

De Voedselbank Gooi en omstreken helpt de armsten in onze regio door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.
 
De Voedselbank heeft met het verstrekken van voedselpakketten ook de doelstelling om voedseloverschotten te minimaliseren zodat het milieu minder wordt belast. Voedselbanken zoals Gooi & Omstreken functioneren op die manier als schakel tussen overschot en (verborgen) armoede. 

Aangesloten ondernemers in het Centrum van Hilversum hebben de Voedselbank Gooi en Omstreken gekozen als vast spaardoel in de actie maanden november en december. Gebruik jij De GooischePas deze maanden bij de aangesloten ondernemers in Centrum Hilversum dan maak je kans op extra prijzen en spaar je automatisch voor de voedselbank. 

Zorghelden
in 't Gooi

Zorg Helden, dat zijn de mensen in de vitale beroepen, zij hebben het nu zwaar en zijn een hele belangrijke groep mensen waar wij onze diepe waardering voor willen uitspreken. Dat kunnen we doen door massaal voor ze te klappen, maar dat willen we ook doen door ze een cadeau te geven: De GooischePas. Zij kunnen dan straks lekker gaan shoppen, eten & drinken, sporten en ontspannen in ‘t Gooi bij de aangesloten lokale ondernemers. Zo blijven lokale bestedingen rondgaan in ‘t Gooi en omstreken. 

Naast het sparen voor dit goede doel, kan je natuurlijk ook zelf De GooischePas cadeau geven aan een zorg held.  

 

Waarom sparen voor ’t lokale goede doel

Lokale goede doelen en maatschappelijke verenigingen zijn belangrijk voor de leefbaarheid en sociale interactie in ’t Gooi en omgeving. Het is voor hen lastig om financiering en lokale sponsorgelden te vinden. Ook het krijgen van vrijwilligers is vandaag de dag een grote opgave. Veel verenigingen hebben niet genoeg begeleiders voor het bieden van genoeg aandacht of goede verzorging, activiteiten, trainingen of lessen. Dit is essentieel voor de levendigheid van de vereniging en onze lokale omgeving. Dus wees loyaal en shop lokaal. Dan spaar je ook nog eens automatisch via de lokale ondernemers voor een lokaal goed doel! 

Zelf het lokale spaardoel bepalen

Binnenkort wordt het ook mogelijk om zelf het lokale goede doel (van een vereniging) te kiezen om voor te sparen via De GooischePas. Registreer De GooischePas en meld je aan voor de nieuwsbrief om  op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden die De GooischePas biedt. 

Voorwaarden voor lokale goede doelen (van verenigingen) om mee te doen

Stichting De GooischePas beoordeelt elke aanvraag  van een lokaal goed doel of lokaal maatschappelijke verenging om zich aan te sluiten bij De GooischePas heel nauwkeurig.

Voorwaarden zijn onder andere:

aanmelden als lokale doel goed of vereniging

Wil jij je als lokaal goede doel instelling of sociaal maatschappelijke vereniging aansluiten bij De GooischePas? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-5387035 of stuur een mail naar [email protected].

We komen graag met je in gesprek over de voordelen en voorwaarden voor aansluiten bij De GooischePas.

Scroll naar top