Boekhandel Voorhoeve Hilversumse Onderneming 2023

In november en december konden Hilversummers weer stemmen op hun favoriete onderneming. Met 39 genomineerde bedrijven en ruim 7000 uitgebrachte stemmen was het een spannende wedstrijd. Afgelopen maand werd eindelijk de grote winnaar bekendgemaakt. Hoewel ze bij de tussenstand eind december nog op de 4e plek stonden, mag Boekhandel Voorhoeve zich Hilversumse Onderneming van 2023 noemen. Een goede reden om deze winkel in het zonnetje te zetten!

Feestelijke start van het jaar voor Boekhandel Voorhoeve

Sinds 2014 organiseert ondernemersvereniging BVHilversum de verkiezingen voor onderneming van het jaar. Hiermee helpt de vereniging ondernemers in Hilversum om hun werk makkelijker, succesvoller en met meer plezier te doen. Dat eigenaar Amin Usman en het team van Libris Voorhoeve deze prijs in ontvangst mogen nemen, is om meerdere redenen bijzonder. De boekhandel ging er in 2018 ook al met de prijs vandoor en is daarmee de eerste onderneming in de korte geschiedenis van de verkiezing die twee keer heeft gewonnen. Daarnaast is de prijs vanwege corona twee jaar lang niet uitgereikt.

De verkiezing van 2023 was dus extra feestelijk en geeft dan ook een flinke positieve boost voor de medewerkers en de klanten die de boekhandel graag bezoeken. Voor Amin is het vooral belangrijk dat zijn team deze erkenning krijgt voor al hun inspanningen. De afgelopen jaren waren bizar en uitdagend, zoals voor veel ondernemers. Maar gelukkig was er ook genoeg goed nieuws om op te focussen. Zo is Libris Voorhoeve verhuisd naar een nieuw, nog groter pand en vindt Amin het heerlijk om weer ‘gewoon’ zijn werk te kunnen doen:

“Waar ik heel blij van werd, is dat we voor het eerst sinds COVID weer met Sinterklaas én Kerst open zijn gebleven. Je vergeet het allemaal zo snel gelukkig ook weer, maar begin vorig jaar zaten we nog in lockdown!”

Amin Usman
Boekhandel Voorhoeve onderneming van het jaar 2023

Letters, leuks en lekkers in Hilversum

Boekhandel Voorhoeve is al jarenlang niet meer weg te denken uit Hilversum en hetzelfde geldt voor Amin. Als geboren en getogen Hilversummer vindt hij het een fijne plek om te wonen én om te werken. “Hilversum is een dorp met stadse allure en voorzieningen, ligt tussen de plassen, de bossen en de heide.” Een prachtige, eigentijdse boekenwinkel mag hier natuurlijk niet ontbreken. Als groot voorstander van lokaal winkelen doet Amin er alles aan om de boekhandel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor klanten. Die liefde voor lokaal is ook een van de redenen waarom Amin De GooischePas een mooi initiatief vindt.

Ook aan klanten die graag online maar wel lokaal shoppen is gedacht. Boekhandel Voorhoeve heeft een uitstekende webshop in de vertrouwde Libris-stijl. Hier bestel je makkelijk en snel je favoriete boeken. Nieuws, tips en verschillende top 10’s vind je ook op de website. Maar als je tijd hebt, moet je jezelf eigenlijk gewoon een bezoek aan de winkel gunnen.

De tijd van stille, stoffige boekhandels is natuurlijk allang voorbij, maar Boekhandel Voorhoeve doet er nog een schepje bovenop met hun winkelconcept. Het pand in de Kerkstraat waarin de boekhandel sinds de zomer van 2021 is gevestigd, is echt een multifunctionele bestemming en ontmoetingsplek. Het is twee keer zo groot als het vorige pand en die ruimte wordt goed benut. Je koopt hier niet alleen boeken, maar ook tijdschriften, kaarten, leuke cadeaus en brood van een ambachtelijke lokale bakker. Daarnaast heeft de boekhandel een heerlijk leescafé. Met een kop koffie of thee en wat lekkers erbij is dit de perfecte plek om vast een beginnetje in je nieuwe boek te maken. Wat Libris Voorhoeve echt uniek maakt, is de eigen studio voor evenementen, waar Amin in de toekomst meer mooie programma’s hoopt te ontwikkelen.

De beste boekentips

Er zijn dus genoeg redenen om een bezoekje aan Boekhandel Voorhoeve te brengen, maar natuurlijk blijven boeken de hoofdrol spelen. Met een uitgebreide collectie boeken en regelmatig evenementen zoals voorlezen, signeersessies en interviews met auteurs is de boekhandel leuk voor jong en oud. 

Libris Voorhoeve zorgt er ook voor dat het assortiment goed aansluit op de wensen van hun klanten. Zo zien ze de laatste tijd bijvoorbeeld meer vraag naar Engelstalige en Young Adult-boeken. Onder de hashtag #BookTok vinden jongeren massaal leesinspiratie op TikTok. Hoe leuk is het dan als je dat boek meteen in de winkel kunt halen? De boekhandel heeft daarom speciale kasten voor BookTok-boeken ingericht, maar ook kasten met Nederlandse en Engelse Young Adult-boeken en boeken met LHBTIQ+ onderwerpen die populair zijn bij deze doelgroep.

Amin Usman Libris Voorhoeve

Zelf nog op zoek naar boekentips? Elke week geeft Boekhandel Voorhoeve op Facebook een leuke leestip. Neem snel een kijkje en laat je inspireren. Je kunt natuurlijk ook lekker rondsnuffelen in de winkel of daar advies vragen. Je gaat vast niet met lege handen naar huis! Wij kregen ook nog een tip van Amin: “De macht van McKinsey, een fascinerend boek over de verborgen invloed van het belangrijkste adviesbureau van de wereld.”

Leuk als je het artikel deelt via: