Cambridge New Style: 50 jaar herenmode in Hilversum

Een mooie collectie, ruime keuze, uitstekende service, vriendelijk en behulpzaam personeel, specialisten die hun vak verstaan… Wie hier graag winkelt, weet het natuurlijk allang: Cambridge New Style heeft alle ingrediënten voor een succesvolle herenmodezaak. De inzet en passie van eigenaar Claudius Harinck en zijn collega’s wordt beloond. Deze maand vieren ze het vijftigjarig bestaan van de iconische modewinkel op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Claudius en Cambridge New Style

Hoewel hij niet sinds het begin bij Cambridge New Style is betrokken, daarvoor is de ondernemer uit Eemnes nog te jong, is Claudius alweer een aantal jaar het gezicht van de modezaak. Je kunt wel zeggen dat hij op de onderste sport van de ladder is begonnen en zich in zijn loopbaan omhoog heeft gewerkt naar de top van de modebranche.

Zijn modeavontuur begon in 1986 in een kelder, waar hij producten inpakte. Claudius heeft bijna 25 jaar gewerkt bij Meddens Mode. Niet al die tijd in de kelder, natuurlijk. Hij heeft bij Meddens alle kneepjes van het vak geleerd. “Ik ben begonnen als leerlingverkoper en doorgegroeid naar bedrijfsleider en inkoopassistent.” Na het sluiten van Meddens ging Claudius als bedrijfsleider aan de slag bij Cambridge New Style en in 2020 werd hij hier eigenaar.

Collectie van Cambridge New Style

De collectie van Cambridge New Style kenmerkt zich door kwaliteit en draagcomfort, of het nu gaat om casual kleding of zakelijke kostuums. De winkel heeft kleding voor iedere man, iedere gelegenheid en ieder seizoen. Zo koop je hier bijvoorbeeld stoere jacks en truien van Vanguard. Maar je wordt er ook uitstekend geholpen als je een maatpak zoekt voor je bruiloft.

“Een pak maakt de man, bij Cambridge New Style ben je daarvoor aan het juiste adres.”

Een blik op de toekomst

“Het plan voor de toekomst is om een tijdbestendige winkel te creëren en te behouden. Mede door de toegankelijkheid van de winkel op de mooiste winkelstraat van Hilversum hebben wij veel vaste bezoekers die erg trouw zijn”, vertelt Claudius.

Het betekent dat er altijd genoeg werk te doen is. Wanneer Claudius niet aan het werk is, vind je hem bij zijn gezin. “Mijn twee kinderen wonen inmiddels al op zichzelf. Samen met Nathalie probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de spaarzame vrije tijd.” Daarnaast sport hij graag: “Ik ga drie keer per week hardlopen en twee keer per week ben ik in de sportschool aan het werk.”

Wil je Claudius en het team van Cambridge New Style ook feliciteren met het vijftigjarig jubileum? Breng binnenkort een bezoekje aan de winkel. Dan kun je meteen je herfst- en wintergarderobe aanvullen.

Cambridge New Style is dinsdag tot en met zaterdag geopend. Je kunt hier betalen met De GooischePas, de Gijsbrecht Cadeaukaart en de HilversummerPas. Meer info: https://www.cambridgemode.nl/

Leuk als je het artikel deelt via: