5 keer vakantiegevoel in ‘t Gooi

Over de grens voor het vakantiegevoel? Niet nodig: ‘t Gooi heeft het allemaal! Van historie en Werelderfgoed tot strand, groengebied en gezellige winkelstraten. Sla de kilometers lange autorit of vermoeiende vliegreis maar over. Hier geniet je van het échte vakantiegevoel.

Duik in de geschiedenis van de Vesting Naarden

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in heel Europa. De stervormige stad met bastions, stadspoorten, dubbele stadswallen en een dubbele grachtengordel is een echte aanrader voor een dagje uit. En bezoekerscentrum de Gele Loods is het perfecte beginpunt voor je bezoek. Ga jij naar het hoogste punt van Naarden klimmen, over de wateren van de vesting varen of al wandelend alle bezienswaardigheden van de stad verkennen? De medewerkers van het bezoekerscentrum helpen je graag op weg.

Werelderfgoed Stelling van Amsterdam

Al sinds 1996 staat deze verdedigingslinie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Stelling is in totaal 135 kilometer lang en bestaat uit 45 forten, waaronder Pampus, een van de meest bezochte forten. Het forteiland is tussen 1887 en 1895 aangelegd in het IJmeer om Amsterdam te verdedigen tegen aanvallen vanuit de vroegere Zuiderzee. Verken het forteiland met een gids, audiotour of gewoon op eigen houtje. Tussendoor even bijtanken? Met de GooischePas geniet je op het Pampus Paviljoen van koffie, thee en gebak of een heerlijke lunch, zodat je genoeg energie hebt om je verkenningstocht voort te zetten.

Strand Muiderberg

Aan het IJmeer bij Muiderberg ligt een mooi zandstrand met ondiep water waar je het hele jaar door het vakantiegevoel ervaart. Maak een strandwandeling, ga zwemmen in de zee, verken de speeltuin met de kleintjes of huur een kano bij het watersportcentrum. En voor een hapje of een drankje zoek je een lekker plekje op het mooie terras aan het water van strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Groen in ‘t Gooi

Het Gooi heeft prachtige heidevelden, bossen en graslanden die je te voet, te paard of op de fiets kunt verkennen. Je bent niet snel uitgekeken op het gevarieerde Gooise landschap. De Stichting Goois Natuurreservaat beheert en beschermt de natuurgebieden van het Gooi. De website staat vol tips en routes om de natuur in te gaan.

Hotspots voor shoppers

In het Gooi valt er natuurlijk ook genoeg te shoppen met je De GooischePas. Ga naar het historische dorp Huizen, met meer dan 125 winkels en restaurants. Je vindt hier alles voor een heerlijk dagje winkelen. Of bezoek de tientallen speciaalzaken in de Gijsbrecht van Amstelstraat, het gezellige winkelgebied in Hilversum Zuid, met de nieuwste mode, toffe conceptstores, heerlijke delicatessen en nog veel meer. Filter hier op plaats om te zien waar je allemaal kunt betalen met je De GooischePas.

Leuk als je het artikel deelt via: