Internationale Dag van de Handtas

Nationale aardappelchipsdag, Dag van de Rits, Dag van de Zonnebril: het lijkt wel of elk voorwerp zijn eigen dag heeft. Op 10 oktober is het de beurt aan de handtas, een geliefd item bij velen, als modieus accessoire, als onmisbaar middel voor onderweg of beide!

De Internationale Dag van de Handtas is een stuk minder bekend dan bijvoorbeeld Dierendag. En deze dag krijgt natuurlijk ook niet dezelfde hoeveelheid aandacht als Sinterklaas en Kerst. Wel is het voor alle makers, verkopers en liefhebbers van handtassen een mooi moment om de nieuwste modellen te lanceren, aantrekkelijke kortingen te geven en een nieuwe handtas te kopen. Ben jij nog op zoek? Lees dan snel verder voor onze tips.

Koop een handtas met De GooischePas

Het Gooi heeft tal van toffe adresjes waar je handtassen kunt kopen. Kom jij weleens bij ‘t Haagje? Dit heerlijke cadeauwinkeltje in Huizen verzamelt de nieuwste en leukste artikelen voor je. Het assortiment tassen bestaat onder andere uit tijdloze Chabo Bags en kleurrijke exemplaren van The Sticky Sis Club.

Een tas die je koopt bij Natuurlijk Naarden is een cadeautje voor jou en voor de wereld. De winkel verkoopt milieuvriendelijke producten en steunt goede doelen door een deel van de winst te doneren. Neem een kijkje in de winkel en vind jouw nieuwe handtas.

Wist je dat veel schoenenwinkels ook handtassen verkopen? Loop eens binnen bij Strating Schoenen in Bussum of Hilversum of bekijk hun tassen in de webshop. Je vindt hier superleuke tassen van onder andere Hogan en Depeche.

Misschien wil je wel een complete nieuwe look in één keer shoppen, van top tot teen. Dan is Zuid7even Huizen het adres voor jou. Bij de damesmodeboetiek vind je een nieuwe outfit, fijne schoenen en natuurlijk die bijpassende handtas.

handtas kopen dag van de handtas

Leuke weetjes over de handtas

Voor de Dag van de Handtas gingen wij op zoek naar een aantal weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat…

  1. …handtassen waarschijnlijk al sinds de 14e eeuw worden gebruikt? Helemaal zeker kunnen we het niet zeggen, maar in de stad Mosul is een accessoire uit deze tijd gevonden dat veel weg heeft van de handtas.
  2. …de rits pas vijf eeuwen later werd geïntroduceerd? Hèrmes was in 1923 het eerste modemerk dat een rits gebruikte als sluiting voor de handtas. Nu hebben heel veel handtassen een rits, maar vroeger werd voornamelijk een koord gebruikt dat je dicht kon trekken.
  3. …de kleinste handtas amper met het blote oog te zien is? Het gaat om een neongroene ‘tas’ die nog kleiner is dan een korreltje zeezout. Niet bepaald praktisch dus, en dat is meteen ook de boodschap van dit kunstwerk. Handtassen in de modewereld worden steeds kleiner, waardoor het steeds lastiger wordt om er al je spullen in kwijt te kunnen.

Wil jij de Dag van de Handtas vieren?

  • Trakteer jezelf op die nieuwe handtas die je al weken op het oog hebt, ook al heb je hem niet echt nodig. Misschien vind je zelfs een goede aanbieding op de Dag van de Handtas.
  • Dit is ook een goed moment om je huidige handtas eens op te ruimen. Raakt jouw tas na verloop van tijd ook altijd vol met bonnetjes, lege verpakkingen of half opgegeten koekjes, pennen, haarelastiekjes en ga zo maar door? En probeer dan maar eens snel je sleutels te vinden als je in de regen voor een dichte deur staat.
  • Hoeveel handtassen heb jij eigenlijk? Verzamel ze eens en vraag jezelf af of je ze nog gaat gebruiken. Als jij vaak wisselt van tas, doe je jouw collectie natuurlijk niet weg. Maar misschien heb je eigenlijk één tas die elke dag meegaat en een berg tassen die stof liggen te verzamelen. Daar kun je vast iemand anders blij mee maken. Organiseer een tassen-ruilfeestje of doneer jouw tassen aan de kringloopwinkel. Dat ruimt lekker op!
Leuk als je het artikel deelt via: