Goede voornemens: De GooischePas-editie

De oorsprong van goede voornemens gaat terug tot ongeveer 4000 jaar geleden, naar de tijd van de Babyloniërs. Tijdens hun nieuwjaarsvieringen beloofden ze dingen aan de goden, bijvoorbeeld om hun schulden af te betalen of geleende voorwerpen terug te geven. Tegenwoordig is de jaarwisseling het moment waarop we reflecteren op het leven en persoonlijke doelen stellen voor het komende jaar. Wat zijn jouw plannen?

Goede voornemens waar niemand zich aan houdt

Bijna altijd gaan de populairste goede voornemens over gezondheid: afvallen, gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken of drinken, of allebei. Hoewel het allemaal mooie doelen zijn, houdt bijna niemand ze vol. Op de lange termijn slaagt minder dan 10% erin om hun beloftes na te komen. De meeste mensen laten hun goede voornemens al na twee weken varen.

Tips om je doelen wel te halen

Ben je vastbesloten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden? Wees dan niet te ambitieus. Als je te veel voornemens hebt of te grote doelen stelt, is de kans groter dat je snel faalt. Richt je op kleine en concrete doelen, zoals ‘elk weekend een wandeling maken’ in plaats van ‘meer bewegen’. En maak je voornemens leuk! Ook leuke dingen kunnen goed zijn voor jezelf of voor anderen, en ze zijn een stuk makkelijker vol te houden.

Dit jaar ga ik…

Meer lokaal winkelen

Als je online kleding koopt, heb je oneindig veel keuze. Online winkelen is ook nog eens lekker snel en gemakkelijk. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Maar naar de winkel gaan heeft ook veel voordelen:

  • Je weet zeker dat je de kleur mooi vindt: op een scherm wijken ze soms toch af van je verwachtingen.
  • In de winkel kun je passen: dan weet je of het kledingstuk lekker zit, mooi staat en fijn aanvoelt.
  • Je kunt er meteen bijpassende kleding of accessoires uitzoeken.
  • Je krijgt hulp en advies van de verkoper.
  • En last but not least, je steunt de lokale ondernemer.

Met het grote aantal kledingwinkels in ‘t Gooi slaag je altijd!

Kledingwinkels in het Gooi vrouw met kleding

Minimaal één keer per maand iets leuks plannen

We hebben het allemaal druk zat, dus maak bewust tijd voor ontspanning en leuke dingen. Dit goede voornemen is ook ideaal om samen met een vriend of vriendin af te spreken. Ga bijvoorbeeld gezellig naar de film, bezoek een museum, plan een theateravondje of maak een extra lange wandeling met de hond.

Filmhuis Bussum Kassamedewerker betalende klant

De lokale culinaire scene verkennen

Stamppotten en AGV’tjes zijn natuurlijk hartstikke voedzaam en lekker, maar er wacht nog een hele wereld aan smaken op je… En je hoeft er niet eens ver voor te reizen. Verruim dit jaar je blik en maak kennis met andere culturen. Van de smaken van de Middellandse Zee tot authentieke Egyptische gerechten: waar begint jouw culinaire ontdekkingsreis?

Abu Amr Koshari ummali zoet toetje pistaches
Leuk als je het artikel deelt via: