Lokaal voor de voedselbank met De GooischePas

De GooischePas is mooi en simpel tegelijkertijd: je steunt de lokale ondernemers en spaart automatisch voor het lokale goede doel. De GooischePas is meer dan een lokale cadeaukaart. De GooischePas is een initiatief dat lokaal besteden op langere termijn stimuleert en dat lokale maatschappelijke partijen met elkaar verbindt. 

Sinds de introductie van De GooischePas in april 2020 hebben lokale winkeliers en (horeca)zaken roerige tijden gekend. Daarom is het extra fijn dat met het lokale initiatief ruim € 28.000 waarde via De GooischePas bij lokale ondernemers al is besteed of de komende periode nog lokaal gaat worden uitgegeven. Als dank voor de lokale steun sparen lokale ondernemers via De GooischePas automatisch 2% voor lokale goede doelen. Het lokale goede doel wordt bepaald door de Stichting De GooischePas. Dit lokale spaartegoed komt via De GooischePas weer terug bij de lokale ondernemers. Zo blijft lokaal geld ook lokaal rondgaan en zo hoort ‘t in ‘t Gooi. 

Met trots is dan ook het eerste lokale spaargeld voor het goede doel overhandigd aan de Voedselbank Gooi & Omstreken. Namens De GooischePas hebben voorzitter van de Stichting Hans Hensen en Deborah den Dulk een symbolische cheque van € 516,- aan Bianca Schutte overhandigd. Bianca is bestuurslid van de Voedselbank Gooi & Omstreken. Het financiële steuntje van De GooischePas wordt heel dankbaar ontvangen. “Steun kan de Voedselbank altijd gebruiken”, geeft Bianca aan. “Helemaal leuk om met De GooischePas van de Voedselbank weer lokaal te kunnen besteden.” De Voedselbank Gooi & Omstreken ondersteunt 1043 huishoudens, waarvan 181 in Hilversum. Toen afgelopen 2020 tijdens het begin van de corona periode steeds meer mensen gingen hamsteren en het aantal cliënten aanzienlijk steeg, werd het voor de Voedselbank Gooi & Omstreken steeds lastiger om alle cliënten te ondersteunen. Bianca benadrukt dat het geld op De GooischePas sowieso ten goede van de cliënten gaat worden gebruikt.

Leuk als je het artikel deelt via: